Verheugen vrea repartizarea echitabila a obligatiilor producatorilor auto privind emisiile de carbon

  0
  265

  Comisarul european pentru Industrie, Guenter Verheugen, doreste o repartizare echitabila a obligatiilor constructorilor auto referitoare la emisiile de dioxid de carbon ale vehiculelor.

  „Decizia are repercusiuni asupra viitorului industriei europene de automobile. In mod sigur, constructorii de vehicule mari trebuie sa aiba o contributie mai mare decat producatorii de modele mici”, pentru atingerea obiectivului de reducere a emisiilor puluante, a declarat Verheugen.

  Comisia Europeana urmeaza sa prezinte, miercuri, detalii privind obligatiile pe care trebuie sa le indeplineasca producatorii de automobile pentru atingerea obiectivelor stabilite de Uniunea Europeana pentru limitarea emisiilor de dioxid de carbon la 120 de grame pe kilometru, pana in 2012, de la 160 de grame in prezent.

  „Sper ca decizia sa reprezinte cel mai bun exemplu ca reusim in Europa sa transformam un obiectiv al politicii ecologice intr-o sansa economica si sociala”, a aratat Verheugen, care este si vicepresedinte al Comisiei Europene.

  Sursa: Mediafax

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.