Cheile Sohodolului primesc bani europeni

Un proiect de valorificare a ariei naturale montane Cheile Sohodolului, intitulat ,,Management European al Ariei Naturale Protejate Cheile Sohodolului”, va fi implementat in comuna gorjeana Runcu din judetul Gorj de catre Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Gorj, incepand cu luna mai a anului viitor.
cheile sohodului
Potrivit directorul coordonator al APM Gorj, Gheorghe Fometescu, valoarea proiectului, cu o durata totala de 27 de luni, se ridica la 272.487 de euro, finantarea fiind asigurata prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, informeaza Agerpres. Obiectivul general al proiectului il constituie protectia si conservarea biodiversitatii din aria naturala protejata Cheile Sohodolului.

Vor fi astfel imbunatatite masurile de conservare a speciilor si a habitatelor din zona respectiva, cat si infrastructura. Vor fi intocmite si harti de cartare pentru 34 de specii de animale, pentru doua specii de plante si pentru patru habitate protejate din aria naturala protejata, ce vor cuprinde starea de conservare a acestora.

Cheile Sohodolului, una dintre cele mai frumoase chei calcaroase din tara, se afla in apropierea localitatii Runcu, judetul Gorj, la 10 kilometri distanta de municipiul Targu-Jiu.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente