Cheltuielile cu protectia mediului au crescut la 3,2% din PIB in 2011

0
312
ActivitatNagy Levente (UDMR), revocat de Ponta de la Agenţia de Mediu şi înlocuit cu Toma Petcu, trecut la PLRe saptamanala APM Constanta
Cheltuielile cu protectia mediului au crescut la 3,2% din PIB in 2011

Cheltuielile pentru protectia mediului la nivel national au crescut la aproximativ 18,6 miliarde lei in anul 2011, reprezentand 3,2% din Produsul Intern Brut PIB, comparativ cu 3% din PIB in anul 2010, potrivit unui comunicat al Institutului National de Statistica (INS) remis Agerpres.

Pe domenii de mediu, cele mai mari cheltuieli s-au inregistrat pentru managementul deseurilor (51,9% din totalul cheltuielilor pentru protectia mediului), urmate de cheltuielile pentru protectia apei (23,5%) si de cheltuielile pe alte domenii de mediu (11%).

La nivel national, ponderea investitiilor administratiei publice a reprezentat 46,6%, din totalul investitiilor pentru protectia mediului, urmata de cea a producatorilor specializati (27,5%) si a producatorilor nespecializati (25,9%).

In industria prelucratoare s-au realizat 56,7% din cheltuielile pentru protectia mediului ale producatorilor nespecializati, in timp ce industria extractiva a absorbit 16,9%, iar sectorul „productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze si apa calda” – 14,7%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.