China a admis vineri ca doua treimi dintre orasele de pe teritoriul sau depasesc pragul de poluare atmosferica prevazut de noile norme

China a admis vineri ca doua treimi dintre orasele de pe teritoriul sau depasesc pragul de poluare atmosferica prevazut de noile norme

China a admis vineri ca doua treimi dintre orasele de pe teritoriul sau depasesc pragul de poluare atmosferica prevazut de noile norme care contabilizeaza particulele fine, cele mai periculoase pentru sanatate, informeaza AFP.

Cedand presiunii populare, guvernul chinez a ordonat miercuri instituirea pana la sfarsitul acestui an a unor masuratori privind poluarea aerului care sa tina cont de particulele cu diametrul mai mic sau egal cu 2,5 microni, care patrund mai adanc in plamani.

Obligativitatea unor noi masuratori privind poluarea atmosferica se va aplica in acest an tuturor capitalelor de provincie si de regiune, ca si la Shanghai si Beijing.

„Dupa instituirea noilor norme, doua treimi dintre orasele natiunii noastre nu vor atinge nivelul cerut in privinta calitatii aerului”, a admis intr-o conferinta de presa, la Beijing, Wu Xiaoqing, ministru adjunct pentru apararea mediului. Aceasta dovedeste „amploarea provocarii”, a adaugat oficialul chinez.

Noile norme chinezesti sunt menite sa raspunda recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) privind lupta impotriva poluarii atmosferice in tarile in curs de dezvoltare, dar pragurile alese sunt de trei ori mai ridicate decat obiectivele recomandate de OMS.

Autoritatile au fost frecvent acuzate in ultimele luni ca subestimeaza gravitatea poluarii atmosferice in zonele urbane, mai ales in capitala, Beijing.

China, a doua economie a planetei si prima piata mondiala de automobile, isi vede mediul inconjurator amenintat de numeroasele sale industrii poluante, traficul rutier in constanta expansiune si laxismul sau in ceea ce priveste protectia ecosistemelor.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente