Electrica doreste sa construiasca un parc fotovoltaic la Tancabesti

Electrica doreste sa construiasca un parc fotovoltaic la Tancabesti

Filiala de intretinere si servicii a distribuitorului de energie electrica Electrica doreste sa construiasca un parc fotovoltaic la Tancabesti iar primul pas a fost obtinerea autorizatiei de la Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

Electrica Serv, compania care repara retelele de curent operate de Electrica, are un plan de constructie a unei fabrici de panouri solare si a unei ferme fotovoltaice de 1,4 MW la Tancabesti, iar valoarea proiectului este de peste 50 de milioane de euro. ANRE a acordat in sedinta de pe 24 februarie autorizatie de constructie a fermei. Proiectul Electrica Serv prevede alimentarea unei cladiri cu energie produsa doar de ferma.

Proiectele de constructie a unor parcuri fotovoltaice in Romania se numara pe degete insa oficialii din sistemul energetic sustin ca acesta va fi noul boom. Ultimul care a facut aceste afirmatii a fost Cristian Secosan, care acum cateva zile la un seminar pe teme de energie, a declarat ca soarele are un potential nelimitat din punct de vedere energetic iar necesarul pamentului poate fi acoperit usor din aceasta sursa.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente