China incearca sa devina o tara cu mediu inconjurator de calitate

  0
  297

  Guvernul central acorda o mare atentie sistemului ecologic si protejarii mediului natural, a declarat la o conferinta de presa organizata marti la Beijing Zhu Lieke, directorul adjunct al Administratiei Nationale a Silviculturii din China.

  Autoritatile isi propun ca pana in anul 2020 tara noastra sa aiba un mediu inconjurator de buna calitate. Pana atunci procentul de acoperire cu paduri a teritoriului va creste simtitor, iar numarul rezervatiilor naturale va ajunge la circa 2.300. In minutele urmatoare transmitem un reportaj realizat de reporterul nostru pe aceasta tema.

  Guvernul chinez a desfasurat in ultimele decenii activitati sustinute de protejare a sistemului ecologic si a mediului natural, obtinand rezultatele remarcabile recunoscute in toata lumea. Eforturile chinezesti au reprezentat mari contributii pentru imbunatatirea situatiei ecologice din tara ca sa se raspunda adecvat crizei globale ecologice si sa fie mentinuta securitatea mediului din toata lumea. Suprafata padurilor din China a ajuns in acest moment la 175 milioane ha. Gradul de acoperire cu paduri a teritoriului a sporit de la 8,6%, cat era inainte de 1949 (anul proclamarii R.P. Chineze), la 18,21% in prezent. Prin suprafata padurilor naturale sub protectie si cea a padurilor plantate, tara se afla pe primul loc in lume.

  Directorul adjunct al Administratiei Silviculturii a declarat la mentionata conferinta de presa organizata de Biroul de presa al Consiliului de Stat ca China se va consacra in continuare construirii si imbunatatirii sistemului ecologic silvic, incercand ca pana in anul 2020 sa aiba un mediu inconjurator de buna calitate. Vorbind despre viitoarele masuri luate in aceasta privinta, el a aratat:

  „Vom depune in continuare eforturi mari pentru activitatile de impadurire in vedere imbunatatirii situatiei ecologice din tara. Vom intensifica actiunile voluntare de impadurire, de protejare in conditii bune a padurilor naturale, de reimpadurire a unor terenuri agricole si de combatere a desertificarii.”

  Zhu Lieke a informat ca guvernul chinez va pune accentul pe administrarea activitatilor legate de paduri, protejand hotarat diversitatea biologica.

  Se informeaza ca principalele sarcini si obiective pentru ca tara noastra sa devina o tara cu mediu inconjurator de buna calitate pana in anul 2020 includ acoperirea cu paduri a teritoriului intr-o proportie depasind 23 de procente, cresterea numarului rezervatiilor naturale la circa 2.300, suprafata lor insumata urmand sa ocupe 1,45% din teritoriul tarii, protejarea la scara nationala a peste 95 de procente din flora si fauna tarii, precum si a sistemelor ecologice reprezentative.

  Vorbind de problema desertificarii, Zhu a aratat ca guvernul de la Beijing a luat o serie de masuri in ultimii ani pentru combaterea acesteia si a elaborat regulamente si legi in domeniu. Eforturile depuse au dat deja roade si suprafata acoperita de desert se reduce de la an la an in tara noastra. El facea cunoscut:

  „Guvernul chinez acorda multa atentie combaterii desertificarii. Ministerul Silviculturii a stabilit in numele Consiliului de Stat la inceputul anului un sistem de lucru pe baza responsabilitatii si cointeresarii impreuna cu 12 provincii si regiuni ale tari unde exista probleme serioase legate de desertificare, clarificand sarcinile si obiectivele acestora in combaterea fenomenului. Nutrim convingerea ca in urma eforturilor despuse problema desartificarii in aceste teritorii va fi treptat rezolvata.”

  Sursa: Cri Romania

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.