China mentine masurile antipoluare din timpul Olimpiadei

Datele autoritatii de protectie a mediului din Beijing arata ca, pe durata desfasurarii Jocurilor Olimpice, aerul din oras a inregistrat cel mai bun nivel de calitate din ultimii zece ani, scrie agentia France Presse.
masuri antipoluare china
Potrivit masuratorilor facute pe parcursul O limpiadei, nivelul emisiilor provenite de la principalii factori de poluare din capitala Chinei a fost redus la jumatate datorita masurilor drastice impuse in aceasta perioada.

Astfel, in conditiile in care aerul poluat din Beijing este un factor de ingrijorare pentru majoritatea organismelor internationale de specialitate, autoritatile locale au impus, ca prima masura pentru reducerea poluarii, anumite interdictii pentru circulatia masinilor.

Aceasta masura a dus la eliminarea emisiilor provenite de la 3,3 milioane de autovehicule care, in mod obisnuit, circula pe strazile orasului. In acelasi timp, mai bine de o suta de fabrici au fost inchise si activitatea de pe mai multe santiere de constructie a fost oprita temporar.

Anuntul ca restrictiile vor fi ridicate in data de 20 septembrie, ceea ce ar readuce nivelul poluarii din oras la cotele de dinaintea Jocurilor Olimpice, i-a determinat pe locuitorii capitalei sa ceara permanentizarea acestor masuri restrictive. „In ultimii ani am auzit de foarte multe decese cauzate de cancer si sunt convins ca au legatura cu nivelul ridicat de poluare din aer”, a spus unul dintre sustinatorii acestei ipoteze.

De cealalta parte, insa, exista si locuitori ai Beijingului care se opun acestei idei si sustin ca adevaratele progrese sunt determinate de actiunile care ar trebui sa vina din partea autoritatilor. „Numai dupa ce transportul in comun va fi imbunatatit ni se poate cere sa pastram aceste restrictii”, a afirmat unul dintre locuitorii care se opun permanentizarii masurilor.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *