China: Ursii panda sunt protejati de gripa porcina

Un centru de cercetare si reproducere a ursilor panda din nord-vestul Chinei a fost inchis pentru vizitatori ca masura de precautie, pentru ca exemplarele pe care le detine sa nu se infecteze cu virusul gripei porcine, informeaza Associated Press.ursi panda

Nu se stie cu certitudine daca ursii panda se pot imbolnavi de gripa porcina, insa autoritatile chineze au decis sa nu riste, dupa ce in SUA au fost semnalate cazuri de animale domestice care au fost infectate cu virusul A(H1N1).

Temperaturile foarte scazute si caderile de zapada din ultima saptamana din provincia Shaanxi, unde se afla acest centru de protectie a ursilor panda, au dus la aparitia simptomelor de gripa la multi dintre ingrijitori.

Astfel, centrul a interzis vizitarea ursilor panda, a oprit activitatile de recrutare de noi voluntari si i-a trimis acasa pe angajatii care prezentau simptome de gripa,.

Conform Xinhua, la centrul din provincia Shaanxi se afla 21 de ursi panda uriasi.

Primul deces din cauza gripei porcine in provincia Shaanxi a fost anuntat la data de 20 noiembrie, iar alte 13 persoane din aceasta regiune au contactat boala, conform agentiei chineze de presa.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *