China va construi o uzina solara pe 2.500 de hectare in desertul Gobi

0
571

Un urias complex solar urmeaza sa fie construit de China in desertul Gobi, care va genera electricitate cat sa alimenteze peste un milion de gospodarii anual. Potrivit datelor IEA, dat fiind ritmul investitiilor chineze in energie regenerabila, aceasta tara va depasi Uniunea Europeana, SUA si Japonia la capitolul proiecte verzi pana in anul 2035.

Cea mai mare ferma solara a Chinei va reduce consumul de carbune cu 4,26 de milioane de tone anual – acesta este unul dintre scopurile declarate ale proiectului. Uzina uriasa va fi amplasata pe un teren viran din provincia Qinghai, din nord-vestul Chinei. Sase turnuri solare vor fi ridicate aici, iar energia captata si generata de acestea va suplini nevoile energetice pentru mai bine de un milion de gospodarii, pe durata intregului an; totodata, va reduce emisiile de dioxid de carbon cu peste 20 de milioane de tone, scrie Science Alert.

In prima faza, doua din cele sase turnuri vor fi instalate (fiecare cu o capacitate de productie de 135 MW). De energia produsa de ele vor beneficia 452.000 de camine. Proiectul se bucura de o sustinere solida din partea autoritatilor, dar si a multor entitati si companii din domeniul energiei din China si nu numai: exista parteneri americani ai investitiei, spre exemplu BrightSource Energy, din Oakland, care construieste in desertul Mojave din California o uzina similara, de foarte mare capacitate. Proiectul este unul dintre cele sapte parteneriate americano-chineze in domeniul energiei anuntate de presedintele american Barack Obama inca din 2009.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.