Ministrul Mediului, despre taxa pe depozitarea deseurilor: „Romania risca sa fie groapa de gunoi a Europei”

Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, sustine ca taxa pe depozitarea deseurilor inerte si nepericuloase este necesara, fara aceasta masura Romania riscand sa ajunga groapa de gunoi a Europei.

Ministrul Mediului sustine ca taxa pentru depozitarea deseurilor inerte si nepericuloase se regaseste in toate statele UE si reprezinta o „necesitate stringenta”, in conditiile in care peste 80% din deseurile generate anual sunt eliminate prin depozitare.

Efectul acestei taxe nu are cum sa fie neatingerea tintelor de reciclare din moment ce prin aceasta taxa se doreste limitarea depozitarii deseurilor reciclabile la gropile de gunoi si redirectionarea acestora catre reciclare. Toate studiile ne arata ca activitatea de reciclare a deseurilor va inregistra o crestere semnificativa din momentul instituirii acestei taxe. Mai mult decat atat, anul 2016 va fi anul liberalizarii circulatiei deseurilor in cadrul UE, iar fara un astfel de instrument Romania risca sa devina groapa de gunoi a Europei. Probabil ca asta este ceea ce isi doreste doamna fost ministru PDL„, sustine Gavrilescu, potrivit unui comunicat de presa.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/ministrul-mediului-despre-taxa-pe-depozitarea-deseurilor-romania-risca-sa-fie-groapa-de-gunoi-a-europei_240009.html#ixzz3jWTFfK00

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *