Cimentul, 7% din poluarea globala

  0
  472

  Jaap Werner, ambasadorul Regatului Tarilor de Jos la Bucuresti, a declarat ca productia cimentului arunca in atmosfera 7% din emisiile de dioxid de carbon la nivel planetar.
  ciment
  Pe termen lung, aceasta inseamna ca, daca vom continua sa construim cladiri ca si pana acum ne va costa mult mai mult decat daca am investi in noi tehnologii.

  „Daca am fabrica la scara larga materiale sustenabile de constructii, probabil ca acestea ar fi mai ieftine chiar decat cimentul”, a spus Jaap Werner, in cadrul conferintei „Sustenabilitate in arhitectura”.

  Conferinta „Sustenabilitate in arhitectura: idei olandeze si romanesti despre economia de energie si siguranta in constructii” a fost organizata de Ambasada Regatului Tarilor de Jos la Bucuresti si Center Noem cu sprijinul Ministerului Economiei din Olanda.

  Arhitecti de renume mondial, la Bucuresti

  Eficienta energetica si siguranta in constructii, cooperarea in ceea ce priveste politicile si implementarea lor, competitivitate prin sustenabilitate, instrumentele financiare necesare, perspectivele pietei romanesti in ceea ce priveste cladirile ecologice au fost temele care s-au pus in discutie la conferinta.

  La randul sau, Laszlo Borbely, presedintele Comisiei pentru Politica Externa a Camerei Deputatilor, a declarat ca „trebuie sa ne schimbam mentalitatea, sa ne organizam si sa conlucram pentru a putea vorbi de sustenabilitate in constructiile romanesti.”

  Eficienta pe termen lung

  Modalitatea clasica de construire a cladirilor ar costa mai mult, pe termen lung, decat daca firmele constructoare ar investi in tehnologii „verzi”.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.