Fara ATV-uri in arii protejate

Senatorii au aprobat o prevedere legislativa ce interzice accesul cu motociclete, ATV-uri sau sanii cu motor in ariile naturale protejate, circulatia vehiculelor fiind permisa pe drumurile publice. Acelasi act normativ interzice turistilor sa hraneasca animalele salbatice din respectivele spatii.
ATV
Senatorii au dezbatut in plen proiectul de act normativ care modifica Ordonanta de Urgenta privind regimul ariilor protejate si conservarea habitatelor naturale, precum si Legea vanatorii.

Potrivit unui amendament adoptat de parlamentari, este interzis accesul cu motociclete, ATV-uri sau sanii cu motor in ariile naturale protejate, in afara drumurilor publice sau forestiere.

Acelasi amendament sanctioneaza neevacuarea deseurilor menajere generate de cei care vin in ariile naturale protejate si interzice turistilor sa hraneasca animalele salbatice din aceste areale.

Interzis pe plaja

In prezent, nu exista un act normativ cu aplicabilitate la nivel national care sa impuna conditii clare in ceea ce priveste utilizarea ATV-urilor si care sa delimiteze cu precizie zonele de acces pentru aceste masini de teren, care au invadat din ce in ce mai mult zonele de vacanta de la munte sau de pe litoral.

Singura posibilitate pentru interzicerea accesului ATV-urilor in anumite zone o reprezinta legiferarea la nivel local, prin hotarari ale administratiei locale.

Pe litoral, situatia ATV-urilor este reglementata de Ordonanta de Urgenta privind utilizarea plajei Marii Negre si controlul activitatilor desfasurate pe plaja, act normativ care interzice circulatia sau stationarea vehiculelor pe plaja.

Valoarea amenzii pentru nerespectarea acestei prevederi este cuprinsa intre 10.000 si 20.000 de lei.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *