Cinci firme ar putea fi inchise daca nu obtin autorizatia de mediu pana in toamna

  0
  524

  Cinci operatori economici care detin instalatii de prevenire si control a poluarii nu au depus documentatia pentru solicitarea autorizatiei integrate de mediu, care trebuie obtinuta pana cel tarziu la data de 30 octombrie 2007, a declarat ministrul mediului Attila Korodi.

  Cei cinci operatori economici care nu au depus documentatia pentru obtinerea autorizatiei integrate de mediu (AIM) sunt Cerola SA, AXM Prod 93 SRL Craiova, IPCM SA Baia Mare, Cerealprod SA Galati si Casirom SA Turda.

  „Acestia intra sub incidenta directivei IPPC (prevenirea si controlul integrat al poluarii), potrivit careia pana la data de 30 octombrie 2007 toate instalatiile IPPC din Romania sau din orice stat membru UE trebuie sa detina autorizatia integrata de mediu”, a spus ministrul, citat de NewsIn.

  Potrivit acestuia, incepand cu 30 octombrie, instalatiile IPPC care nu detin autorizatia integrata nu mai pot functiona si, daca vor continua sa functioneze, Comisia Europeana declanseaza procedura de infringement impotriva statului respectiv. „Producedura de infringement inseamna amenzi foarte mari, pe care ar trebui sa le plateasca statul roman si tocmai de accea autoritatile de mediu nu vor tolera ca agentii economici sa-si continue activitatea si daca nu se vor conforma pana la temenul stabilit vor fi inchisi”, a spus Korodi.

  Top5

  1. Cinci firme ar putea fi inchise daca nu obtin autorizatia de mediu pana in toamna
  2. Peste 250 de firme de constructii participa la cea de-a doua editie a targului Camex
  3. Compania MCA estimeaza afaceri de opt milioane euro pentru 2007
  4. A&D Pharma porneste in cucerirea Europei cu vanzari de 199 mil. euro in S1
  5. Consiliul Concurentei nu are atributii de a analiza tranzactia KazMunaiGaz-Rompetrol

  Potrivit ministrului, in Romania exista 660 instalatii IPPC, toate trebuie sa aiba AIM pana la 30 octombrie 2007. Din acestea, 195 au obtinut o perioada de tranzitie pentru conformarea la normele europene de mediu, cea mai lunga dintre ele fiind pana in 2014. Firmele care nu au perioada de tranzitie trebuie sa se conformeze normelor europene de mediu pana la data de 30 octombrie 2007, in caz contrar risca sa fie inchise.

  Bilantul firmelor care nu au perioada de tranzitie va fi facut public la 30 octombrie.

  Sursa: Wall Street

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.