Cinci primarii muresene au depus proiecte pentru piste de biciclisti

  Cinci primarii muresene au depus proiecte pentru piste de biciclisti

  La nici doua saptamani de la lansarea programului „Piste pentru biciclisti”, cinci primarii muresene au depus proiecte la Ministerul Mediului si Padurilor. Una dintre autoritati este cea din Craciunesti unde se doreste amenajarea unei piste de 3 kilometri si jumatate pe Valea Nirajului.
  Drumul comunal 65 leaga comuna Craciunesti de satul Budiu Mic si Tirgu-Mures. Este o scurtatura care ar fi ideala pentru amenajarea unei piste pentru biciclisti, prin largirea partii carosabile pe 4,8 kilometri. Prin acest proiect se va separa traficul de biciclete de traficul auto, astfel incat ciclistii sa se deplaseze in siguranta. Totodata astfel se va incuraja folosirea bicicletelor ca mijloc de locomotie ecologic si sanatos intre cele doua localitati. Proiectul depus de Primaria Craciunesti este in valoare de 1,3 milioane de lei.

  „Am hotarat sa facem o pista de biciclete intre Craciunesti si Tirgu-Mures, langa drumul DC65. Ar fi foarte necesar pentru partea de jos a Vaii Nirajului, mai ales Craciunesti, Acatari si Gheorghe Doja ar fi deservit, dar tirgumuresenii care ar vrea sa vina” Ferenczi György, primar Craciunesti

  Startul la acest program a fost dat in 20 iulie si deja au depus proiecte, in afara de Primaria comunei din Craciunesti, autoritatile locale din Tirgu-Mures, Reghin, Sighisoara si Band.

  „Eu sunt sigur ca exista interes pentru ca orice asemenea program este gandit si este rezultatul unor analize care se fac intr-o anumita perioada de timp, deci eu consider ca nu intamplator au fost alocate aceste sume, pentru acest gen de investitii” Valer Bataga, dir. Dir. Dezv. Regionala Implementare Proiecte, CJ Mures

  Conform ordinului ministrului Mediului, 90% din suma solicitata de autoritati este nerambursabila, restul de 10% va fi finantare din partea autoritatii care a depus proiectul. Bugetul programului se ridica la suma de 50 de milioane de lei.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *