Cinci tari vor incepe in acest an sa construiasca primele lor centrale nucleare, in ciuda catastrofei de la Fukushima

Cinci tari vor incepe in acest an sa construiasca primele lor centrale nucleare, in ciuda catastrofei de la Fukushima

Cinci tari vor incepe in acest an sa construiasca primele lor centrale nucleare, in ciuda catastrofei de la Fukushima, a anuntat vineri un inalt responsabil al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA).

„Ne asteptam ca in acest an Vietnamul, Bangladesh, Emiratele Arabe Unite, Turcia si Belarus sa inceapa sa construiasca primele lor centrale nucleare”, a declarat Kwaku Aning, director adjunct al AIEA intr-o conferinta la New York.

Iordania si Arabia Saudita ar putea sa le urmeze exemplul in 2013, a adaugat el.

Saizeci de tari au contactat AIEA in ultimul an pentru a o informa cu privire la intentia lor de a se lansa intr-un program nuclear, a precizat Geoffrey Shaw, director al biroului AIEA la Natiunile Unite, in timpul aceleiasi reuniuni.

Potrivit lui Aning, toate tarile care intentioneaza sa se doteze cu centrale nucleare au intrebat foarte precis agentia in legatura cu securitatea, dupa accidentul produs la centrala japoneza de la Fukushima in martie 2011. Aceste tari „au tras toate invataminte din lectia petrecuta la Fukushima”, a asigurat el. „Tarile in curs de dezvoltare sunt foarte constiente de faptul ca daca securitatea nu este asigurata, nimeni nu va dori sa le furnizeze tehnologie”, a explicat el, citat de AFP. „Dar unele tari nu au de ales”, a spus el in continuare, cum ar fi Iordania care nu are nici resurse petroliere si nici de gaze, scrie Agerpres.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente