La Ramnicu Valcea o noua editie a caravanei educationale Guerilla Verde

CARAVANA GUERILLA VERDE 2012

In ziua de 28 februarie a.c. va incepe la Ramnicu Valcea o noua editie a caravanei educationale Guerilla Verde. Ajunsa la cea de-a sasea editie, caravana se va opri la acest inceput de an, in perioada 28 februarie – 30 martie in orasele Ramnicu Valcea, Otopeni, Ploiesti si Bucuresti. In 2009 avea loc prima editie a caravanei educationale Guerilla Verde, care a introdus pentru prima data in Romania conceptul de educatie prin film. Astfel, filmul este folosit ca metoda alternativa de a transmite informatii cu scopul de a motiva tinerii sa protejeze mediul si sa se implice activ in actiuni de ecologizare. Guerilla Verde imbina educatia ecologica, filmul, dialogul liber si jucatorii activi din sectorul de mediu intr-un context neconventional si relaxat. Proiectiile sunt organizate in sali ale universitatilor si liceelor partenere sau in cinematografe. Cea de a sasea editie va incepe marti, 28 februarie, in Ramnicu Valcea, la Cinema Ostroveni, unde vor avea loc doua proiectii de film cu mesaj ecologic, urmate de dezbateri la care sunt invitati specialistii in domeniu si reprezentantii ONG-urilor locale. „Evolutia unui oras este suma evolutiilor fiecarui membru al comunitatii. Nu poti avea un oras «verde» doar prin masuri administrative: un oras devine «verde» in primul rand prin comportamentul cetatenilor sai, in consecinta educatiei primite. Suntem bucurosi ca anul acesta caravana educationala Guerilla Verde ia startul la Ramnicu Valcea, spre bucuria copiilor si tinerilor de aici”, a declarat primarul municipiului Ramnicu Valcea, Romeo Radulescu. Evenimentul local este organizat de Media Image Factory, cu sprijinul Primariei Muncipiului Ramnicu Valcea, a Inspectoratului Scolar Judetean Valcea si a Teatrului Municipal ”Ariel” in calitatea sa de administrator al Cinematografului ”Ostroveni”.

Programul celei de a sasea editii a caravanei Guerilla Verde
Ramnicu Valcea, 28 februarie 2012
Cinematograful ”Ostroveni”

• 12.30 – 14.00 – Proiectie ”No Impact Man” – pentru elevii de liceu
Timp de un an, familia Beavan din Manhattan renunta la stilul obisnuit de viata in favoarea unui regim prin care sa lase un impact cat mai mic asupra mediului. Documentarul ”No Impact Man” ii urmareste pe parcursul demersului lor, pentru a vedea ce rezultate produce un asemenea stil de viata.
• 15.00 – 16.30 – Proiectie ”WALL-E” – pentru elevii din ciclul gimnazial
WALL-E este un film SF de animatie care prezinta planeta Pamant acoperita cu gunoi, ajunsa in stadiul de a nu mai putea fi locuita din cauza obiceiurilor distructive ale omului. Nu mai exista nicio forma de viata, cu exceptia robotelului WALL-E… Insa pe parcursul calatoriei sale in spatiu, WALL-E descopera ca omenirea s-a schimbat.
Fiecare proiectie va fi urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri
Intrarea este libera

Caravana Guerilla Verde este un proiect sustinut de Ministerul Mediului si Padurilor, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, Primaria Municipiului Ramnicu Valcea, Inspectoratul Scolar Judetean Valcea, vinolavalcea.ro, Liceul Teoretic ”Ioan Petrus” Otopeni, RATSP, Colegiul National ”Nichita Stanescu” Ploiesti, Colegiul National ”Jean Monnet” Ploiesti, Liceul Economic ”Virgil Madgearu” Ploiesti, ATEENS (ASOCIATIA TINERILOR DIN LICEUL NICHITA STĂNESCU „ATEENS”), Colegiul National “Matei Basarab” Bucuresti, AEST, WWF Romania.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente