Cine au fost câștigătorii Concursului Național de Știință și Inginerie pentru Elevi – RoSEF

Opt echipe ale Centrului Alexandru Proca pentru Inițierea Tinerilor în Cercetarea Științifică au obținut toate medaliile de aur și argint ale ediției 2020 a Concursului  Național de Știință și Inginerie pentru Elevi – RoSEF. În acest an, concursul s-a desfășurat online. Elevii Centrului Alexandru Proca din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie  Electrică (ICPE-CA) au obținut 3 medalii de aur și 5 medalii de argint.  

 Medaliile de aur au fost obținute de Biometria degetelor cu aplicații în psihiatrie, realizată de Iulia Costache, Colegiul Național Spiru Haret, de lucrarea elevilor Liceului Internațional de Informatică Eric Drutu Danciu și Mihai Mitrea, intitulată Un studiu bionic asupra picioarelor de insectă cu aplicații în MEMS și de lucrarea Formularea unor probleme privind aplicațiile electroosmozei și ale efectelor electrocinetice, elaborată de Natalia Ionescu, elevă a Colegiului Național Mihai Viteazul București.  

Lucrările Studiu teoretic și experimental privind nanotuburile (Alexandru Mihai, Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu),  Aspecte teoretice și experimentale privind efectul geometriei variabile pentru creșterea eficienței portanței în aeronautică (Ștefan Ursu, Colegiul  Nicolae Titulescu, Brașov), Formularea unei teme bionice de cercetare privind microactuții biologice cu aplicații în MEMS (Robin Bucur Portase, Medeea Șovei, Colegiul Național Mihai Viteazul București), Aspecte privind actuația electrochimică (Eva Savin, Adrian Chivulescu, Colegiul Național Mihai Viteazul București) și Aspecte teoretice și experimentale privind cutremurele (Iosif Michineci, Colegiul Național Sf. Sava, București) au fost premiate cu argint în urma jurizării.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *