Ciocniri la Forumul mondial al apei

Politia din Istanbul a dispersat luni un grup de circa 300 de manifestanti care incercau sa se apropie de cladirea in care se aflau participantii la cel de-al cincilea Forum mondial al apei, relateaza AFP, citata de Mediafax.
forumul mondial al apei
O unitate speciala a politiei, insotita de un vehicul blindat, a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestantii reuniti la apelul sindicatelor, asociatiilor si partidelor de stanga si ecologiste, pentru a le interzice accesul la forum.

Manifestantii, care au scandat sloganuri de tipul „apa e poporul, este viata, nu este de vanzare” si „vom zdrobi acest forum care vrea sa ne ia apa”, au ripostat aruncand cu pietre si lovindu-i pe politisti. Cel putin 15 persoane au fost arestate, dar nu au fost inregistrati raniti.

Forumul apei, contestat

Cel de-al cincilea Forum mondial al apei a inceput luni in Sutluce, un cartier popular din Istanbul. Circa 15.000 de persoane – ingineri, ecologisti, ministri, oficiali locali, antreprenori – vor participa la acest eveniment. Forumul este contestat de mai multe asociatii, care il acuza ca reprezinta interesele antreprenorilor in domeniul apelor in detrimentul intereselor cetatenilor.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *