Zece specii ar putea disparea in acest secol

Organizatia internationala World Wide Fund for Nature (WWF) a lansat, cu ocazia campaniei Earth Hour 2009, un raport privind zece specii pe cale de disparitie in acest secol, motivul principal fiind incalzirea globala.
specii pe cale de disparitie
Cei mai amenintati de schimbarile climatice sunt urangutanii, tigrii si balenele. Sase din cele sapte specii de testoase sunt in pericol, iar o treime din cangurii australieni de asemenea.

Ursii polari ar putea disparea si ei in 75 de ani. Trei subspecii ale tigrului bengalez au disparut deja, iar patru nu au mai fost vazute in salbaticie de 25 de ani. In plus, 16 la suta din recifurile de corali nu mai existau in 1998, iar 80 la suta din cele actuale ar putea muri pana in 2060, se mai arata in raport.

Numarul pinguinilor scazuse cu 66 la suta in 1983, iar diminuarea stratului de gheata de la poli ii face extrem de vulnerabili pe cei in viata. Elefantii africani sunt printre cele mai amenintate specii de incalzirea globala, din cauza ca le lipsesc resursele de apa si hrana.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *