Circa 170 de milioane de euro este valoarea proiectelor de mediu derulate in prezent in Salaj

  0
  396
  Profesorii din învăţămîntul preuniversitar pot participa la proiectul "Planetă Vie - acţiuni consolidate pentru mediul ambiant european"
  Circa 170 de milioane de euro este valoarea proiectelor de mediu derulate in prezent in Salaj

  Circa 170 de milioane de euro este valoarea proiectelor de mediu derulate in prezent in Salaj, a anuntat miercuri, la Zalau, ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, in cadrul unei intalniri cu primarii si autoritatile din judet.

  „E un judet care are multe proiecte in derulare prin Ministerul Mediului. Vorbim de circa 170 de milioane de euro care sunt derulati prin Ministerul Mediului in momentul de fata. Si in acest an va beneficia judetul de circa 40 de milioane de euro, in mare bani europeni, prin cele doua proiecte pe apa si pe sistemul integrat de management al deseurilor, dar si prin fondul de mediu. Cum ati vazut, s-au semnat astazi sase contracte, in valoare de circa 45 de milioane de lei, cu sase comunitati locale, privind reabilitarea sistemelor de alimentare cu apa in comunele respective, care este o completare la bani europeni, neavand, evident, posibilitatea sa alocam bani pentru toate comunitatile din fonduri europene. In plus, sunt investitii importante la apele romane, privind prevenirea inundatiilor”, a declarat ministrul Mediului.

  In cadrul intalnirii de miercuri, primarii din comunele Maeriste, Carastelec, Pericei, Sarmasag, Crasna si Valcau de Jos au semnat contracte contracte de finantare din Fondul de Mediu prin „Programului vizand protectia resurselor de apa, sisteme integrate de alimentare cu apa, statii de tratare, canalizare si statii de epurare”, alte doua comune, Ileanda si Zimbor, si Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara „Simion Barnutiu” urmand sa semneze contracte similare in perioda imediat urmatoare.

  Laszlo Borbely a precizat ca la nivel national circa 250 de primarii vor primi finantari pentru retele de apa si canalizare prin programul mentionat.

  Ministrul Mediului a adaugat ca Salajul s-a evidentiat si in cadrul programului pentru piste de biciclete, unde dintr-un total de 28 de proiecte finantate la nivel national, trei sunt ale administratiilor locale din acest judet: Zalau, Crasna si Pericei. AGERPRES

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.