Ungureanu: Vreau sa elimin orice speculatie. Nu este necesar un aviz de mediu pentru acordul cu Chevron in faza initiala

Ungureanu: Vreau sa elimin orice speculatie. Nu este necesar un aviz de mediu pentru acordul cu Chevron in faza initiala

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a respins zvonurile potrivit carora in spatele plecarii ministrului Mediului, Laszlo Borbely, s-ar fi aflat presiuni pentru demararea unor proiecte controversate precum Rosia Montana sau exploatarea gazelor de sist. Premierul a precizat ca acordurile petroliere cu Chevron sunt intr-o faza initiala de prospectare, care nu necesita un aviz de mediu, informeaza HotNews.ro.

Intrebat daca intentioneaza sa dea avize pentru aceste proiecte in perioada interimatului de la Ministerul Mediului, seful Guvernului a subliniat ca zvonurile ce au insotit demisia ministrului Borbely sunt speculatii si ca vrea sa elimine “orice interpretare rauvoitoare”.

Citeste si Cine serveste interese straine in afacerea Chevron?

“In ceea ce priveste acordurile petroliere semnate cu Chevron nu exista in acest moment absolut nicio necesitate pentru un aviz de mediu. Ne aflam intr-o faza initiala de prospectare, cand avizul de mediu nu este necesar. Si acest lucru a spus-o domnul ministru in iesirile sale publice. In al doilea rand, nu cred ca se pune acum in discutie proiectul Rosia Montana”, a declarat Ungureanu.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente