Circuitul auto Bucharest Challenge dauneaza bucurestenilor

In anul 2007, Primarul Adriean Videanu impreuna cu Consiliul General al Municipiului Bucuresti au aprobat desfasurarea unui circuit auto in mijlocul Bucurestiului: orasul cel mai poluat din Europa, in care traficul zilnic este oricum un dezastru!
circuit auto
Miile de bucuresteni care locuiesc in zona (Izvor, Calea 13 Septembrie, Cosbuc, Panduri, Unirii) nu au fost consultati daca sunt de acord cu amplasarea acestui circuit auto sub ferestrele lor. Contractul aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti si semnat de Primarul Videanu cu organizatorii Bucharest Challenge nu a fost facut public, desi primarul Bucurestiului si CGMB nu sunt proprietarii orasului, ci administratorii alesi de bucuresteni ca sa actioneze pentru interesele si nevoile lor, nu impotriva acestora!

Pentru realizarea circuitului au fost taiati zeci de arbori maturi, sanatosi, a caror coroana bogata retinea praf si elibera oxigen in aerul suprapoluat al Bucurestiului (din 1990 s-au taiat peste 1.500.000 de copaci in Bucuresti, in exclusivitate pentru a servi interese particulare). Timp de peste doua saptamani, un perimetru foarte mare a fost blocat, producand un adevarat dezastru in traficul si asa supraaglomerat. Zeci de strazi au fost inchise, sute, mii de cetateni au pierdut multe ore in plus, zilnic, pentru a se deplasa la serviciu, au fost nevoiti sa mearga pe jos kilometri intregi ori au pierdut sume importante de bani consumand benzina pentru a ocoli zona circuitului. Asta in timp ce zeci de agenti de politie au fost mobilizati pentru a supraveghea respectarea restrictiilor de circulatie, in loc sa fie trimisi in intampinarea unor probleme importante ale cetatenilor! In zilele in care s-a desfasurat
circuitul auto, mii de locuitori din zona au fost supusi unei agresiuni fonice si chimice, zgomotul bolizilor depasind cu mult normele admise de Uniunea Europeana din care si Romania face parte.

Deci, zeci de copaci taiati, suprapoluare fonica si chimica, dezastru in trafic, disconfort inadmisibil pentru mii de locuitori ai zonei… pentru ce? Pentru ca organizatorii circuitului auto Bucharest Challenge sa castige milioane de euro! Care a fost castigul bucurestenilor? Zero! Dar al primarului Adriean Videanu si al membrilor Consiliului General al Municipiului Bucuresti?

Anul 2008 i-a scos pe hingherii de arbori din Primaria Bucurestiului. Circuitul Bucharest Challenge, insa, a ramas. Depinde de noi, locuitorii acestui oras, daca vom continua sa acceptam ca edilii alesi si platiti de noi pentru a ne asigura o viata mai buna in Bucuresti vor actiona la fel ca si fostii administratori: in interesul lor si impotriva intereselor si nevoilor noastre.

Daca va pasa de felul in care traiti, daca nu puteti sa va mutati in alt oras ori in alta tara si veti fi nevoiti sa va vedeti copiii crescand in acest Bucuresti poluat, supraaglomerat, din ce in ce mai urat si mai trist cu fiecare an care trece, atunci nu e suficient sa protestati acasa ori cu colegii de servici. Faceti pasul spre gestul concret – singurul care ar putea schimba ceva! Intrati in comunicare cu ceilalti bucuresteni afectati de ceea ce se intampla in acest oras, si semnati (pe hartie) protestul impotriva circuitului Bucharest Challenge. Aveti drepturi cetatenesti – cautati sa le cunoasteti, si cereti sa va fie respectate! Nimeni nu le va respecta si apara daca n-o faceti dumneavoastra!

Desertul Bucuresti

PETITIE ONLINE
PETITIE ONLINE

Desertul Bucuresti wordpress si yahoo: Ar fi de dorit ca aceasta initiativa meritorie sa nu se transforme intr-un spatiu de defulare personala. Cei care vor sa se organizeze, sa o faca in mod concret, pentru a-si afirma drepturile la lumina zilei, intr-o actiune legala (postarea d-nei Codruta Nedelcu, din 20 august 2008, indica o cale) care sa aminteasca noului consiliu local si noului primar general obligatiile pe care acestia si le-au asumat inainte de a fi alesi! Semnatarii petitiei pot arata adevarata opinie a bucurestenilor – cetateni europeni sfidati de propriile autoritati, ale caror drepturi sunt incalcate chiar de catre cei alesi sa-i reprezinte si sa actioneze pentru imbunatatirea vietii lor in cel mai poluat oras al Europei! In rest, folositi vorbele doar pentru a deschide poarta faptelor! Cand si unde ne intalnim, pentru a aseza pe hartie protestul nostru?

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente