Clubul de Ecologie si Turism Montan Albamont

Clubul de Ecologie si Turism Montan Albamont

Clubul de Ecologie si Turism Montan ALBAMONT este o asociatie neguvernamentala, persoana juridica de drept privat, fara scop patrimonial.

SCOPUL asociatiei este dezvoltarea durabila a comunitatilor din zonele montane si adiacente acestora.

Principalele OBIECTIVE ale asociatiei vizeaza promovarea turismului montan responsabil, conservarea ariilor protejate, promovarea valorilor culturale si morale traditionale, educatia eco-civica a tinerilor, dezvoltarea economica a zonelor montane defavorizate etc.

Albamont s-a constituit in anul 1980 ca sectie de turism montan pe langa Asociatia Sportiva Constructorul Alba Iulia. In anul 1990 obtine statutul de ONG, iar in anul 1994 se inregistreaza conform prevederilor Legii 21/1924 la Tribunalul Alba.

De-a lungul timpului, Albamont s-a implicat in numeroase proiecte si actiuni, reusind sa atraga fonduri substantiale pentru atingerea obiectivelor propuse, singur sau in parteneriat cu Consiliul Judetean Alba, autoritati publice locale sau alte organizatii neguvernamentale.

Incepand cu anul 2004, Clubul de Ecologie si Turism Montan Albamont a devenit custodele legal al rezervatiilor naturale Cheile Rimetului, Cheile Manastirii si Vanatarile Ponorului.

In anul 2009, CETM Albamont devine membru fondator al Coalitiei Nationale pentru Arii Protejate (CNAP) si al Grupului de Actiune Locala Muntii Metaliferi, Trascau si Muntele Mare (GAL MMTMM).

Clubul de Ecologie si Turism Montan ALBAMONT

Str. Mitropolit Andrei Saguna Nr. 2, 510010 Alba Iulia, Jud. Alba, Romania

Tel./Fax: +40 258 813947

E-mail: [email protected] || [email protected]

Web: www.albamont.ro

Vasile Moisa – Presedinte – 0722 727 173

Lucian Macaveiu – Director Executiv – 0744 998 590

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente