Cluj – Film despre incalzirea globala

0
312

Maine dupa-amiaza, statia locala din Cluj a Televiziunii Romane va difuza un nou episod din filmul documentar „Mediul si Schimbarile Climatice”, o productie TVR Cluj 2007.

Considerat cel mai important episod al seriei, filmul de sambata prezinta influenta factorului antropic, perceptia media asupra fenomenului, exagerarile si conceptiile eronate despre schimbarile climatice si concluziile celor mai buni experti in domeniu.

DOCUMENTAR. Acesta este singurul film documentar pe aceasta tema realizat pana acum in Romania. Realizatorul a muncit aproximativ 400 de ore la conceperea sa. Filmul are la baza ideea unei carti de mare succes, care in prezent a ajuns la a treia editie, „Apocalipsa eco-climatica si factorii generatori”, lucrare de 590 de pagini, aparuta la Editura AcademicPres a USAMV. Documentarul a fost conceput pe 10 sectiuni, pe baza celor 45 capitole ale cartii. Partea ilustrativa a filmului are la baza materiale filmate si arhivate cu ocazia realizarii seriei de reportaje Alma Mater, care promoveaza invatamantul universitar clujean si ofertele de studiu ale fiecarei facultati. Tot maine, TVR Cluj va difuza si un episod din Alma Mater, o noutate a UMF.

Sursa: Jurnalul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.