Clujul va fi primul oras din Romania cu autobuze electrice

  autobuz-electric-cluj-250x180
  Primul oras cu atobuze ecologice este Clujul.

  Cluj-Napoca va fi in 2017 primul oras din Romania care va avea autobuze electrice, potrivit presei locale. Un astfel de autobuz electric nu polueaza si dupa ce a fost incarcat doar trei ore poate sa parcurga pana la 250 de kilometri.

  In oras, un astfel de autobuz foloseste 0,61kWh per kilometru, reprezentand dublul folosit de o masina electrica. In schimb, acesta transporta de 15 ori mai multi pasageri.

  „Suntem in plina procedura de achizitie a 30 de autobuze electrice. Acestea vor fi achizitionate pe fonduri elvetiene. Ne dorim un oras care sa nu fie atat de poluat si pentru aceasta trebuie sa contribuim si noi prin asigurarea de mijloace de transport public cat mai eficiente si ecologice”, a declarat purtatoarea de cuvant a Primariei Cluj-Napoca, Iulia Persa, pentru Digi24. Noile autobuze electrice vor aduce economii de 70.000 de lei/an la bugetul local.

  Un astfel de autobuz electric va costa intre 300.000 si 500.000 de euro, insa finantarea vine de la Guvernul Elvetiei. Cofinantarea autoritatilor locale din Cluj-Napoca pentru acest proiect este de 15%, iar valoarea totala a proiectului este de 71 milioane lei.

  Autobuzele electrice vor fi puse in functiune in anul 2017 si vor circula pe cele mai importante patru trasee din oras.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *