Coca-Cola vrea sa-si construiasca o imagine ecologica

  0
  438
  Coca-Cola se pregătește să renunțe la ambalajele PET în favoarea unor sticle realizate 100% din materie vegetală

  coca colaPrincipalul producator mondial de bauturi racoritoare va investi 44 de milioane de dolari intr-o fabrica de reciclare a ambalajelor de plastic, informeaza USA Today. Fabrica face parte dintr-un program de 60 de milioane de dolari desfasurat de Coca-Cola menit sa-i ofere o imagine mai ecologica.

  Fabrica va recicla sticlele folosite in sticle noi, va avea 50 de angajati si o capacitate de reciclare de 45.000 de tone de PET anual sau 2 miliarde de sticle de 0,5 litri.

  Grupurile care militeaza pentru protejarea mediului inconjurator au criticat tot mai mult companiile producatoare de bauturi racoritoare pentru impactul pe care il au miliardele de sticle de plastic anual asupra mediului.

  Reciclarea inceput sa fie luata in serios de companii in ultimii ani. In prezent, sticlele Coca-Cola contin 10% material reciclat dar se spera la atingerea unui procent de 30% in 2010 si eventual 100%.

  Campania mai presupune investirea a 10 milioane de dolari intr-o companie impreuna cu principalul sau imbuteliator, Coca-Cola Enterprises, si crearea a 9 centre de reciclare in SUA in 2007 si 35 in 2008. De asemenea 6 milioane vor fi investiti intr-un program de colectare a ambalajelor in Statele Unite.

  Sursa: Capital

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.