Cod rosu pentru magazinele cu alimente modificate genetic

Cu ajutorul unui ghid pentru consumatori, romanii pot afla care sunt supermarketurile fara alimente modificate genetic

Romanii nu agreeaza ali-mentele modificate genetic (MG), arata un sondaj de opinie realizat de Greenpeace Romania. Intrebati daca ar consuma alimente de acest gen, 67% din repondenti au raspuns categoric “nu”.

Greenpeace a lansat ieri campania de piata impotriva organismelor modificate genetic (OMG) prin publicarea unui sondaj de opinie in care romanii sunt chestionati cu privire la existenta acestora pe teritoriul Romaniei si la consumul acestor alternative alimentare.

Sondajul arata ca 67% din romani si 68% din romance refuza categoric sa le includa in meniu.

Tot ieri s-a lansat prima editie a ghidului consumatorului referitor la OMG, care contine clasamentul supermarketurilor in functie de politica lor cu privire la vanzarea de alimente modificate genetic.

Moldovenii, marii amatori de alimente MG

Cei mai multi dintre romanii care resping alimentele modificate genetic (72%) provin din Oltenia, Muntenia si Dobrogea, in timp ce 21% din cei care nu ar refuza sa le consume isi au resedinta in Moldova.

“Nimeni nu doreste sa fie cobai pentru organismele modificate genetic. Era de asteptat ca si in Romania, la fel ca in celelalte tari din UE, consumatorii sa refuze sa manance astfel de alimente. Rezultatele sondajului de opinie arata ca vasta majoritate a romanilor respinge categoric sa manance alimente rezultate in urma unor inginerii genetice si doreste ca acestea sa dispara de pe rafturile magazinelor alimentare”, a spus Gabriel Paun, coordonator de campanii Greenpeace.

Citeste articolul Cod rosu pentru magazinele cu alimente modificate genetic integral in Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente