Angela Merkel cucereste China

Berlinul si Beijingul au incheiat noi acorduri de cooperare

Germania si China au incheiat ieri mai multe acorduri, cu ocazia vizitei cancelarului german la Beijing. Maine, seful Executivului de la Berlin isi va continua turneul asiatic in Japonia, unde va aborda chestiuni economice si problema schimbarilor climatice.

Angela Merkel si premierul chinez, Wen Jiabao, au participat ieri la ceremonia semnarii a doua acorduri interguvernamentale privind cooperarea bilaterala in domeniul energiei si al tehnologiilor legate de mediu.

Cel de-al treilea acord a fost incheiat intre grupul german ThyssenKrupp Technologies cu zona economica si tehnologica Nankin, pentru un proiect in domeniul pieselor de motor.

Cotidianul “Bild” scrie ca valoarea acordului este de aproximativ 150 milioane de euro. Angela Merkel este insotita de o delegatie economica formata din 25 de patroni si reprezentanti ai sectorului industrial si din zona serviciilor. China, care va deveni in curand a treia putere economica mondiala, este principalul partener al Germaniei in Asia.

Tot luni, Merkel a luat parte, alaturi de presedintele Hu Jintao si alti oficiali de la Beijing, la sarbatorirea a 35 de ani de relatii germano-chineze. Cu acest prilej a fost lansata si o campanie care va dura trei ani de prezentare a Germaniei in diverse regiuni ale Chinei.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente