Seres la vanzarea Rompetrol:Petrolul caspic vine in UE, independenta energetica scade

Vanzarea pachetului majoritar al Rompetrol va da acces petrolului caspic in zona UE, dar va conduce si la o reducere a independentei energetice, crede fostul ministru conservator al economiei, Codrut Seres, care si-a exprimat totodata regretul ca marile companii autohtone isi schimba proprietarii, transmite NewsIn.

“Miscarea e importanta din punct de vedere economic, pentru ca da acces petrolului caspic in zona Uniunii Europene. Practic, ar putea sa insemne o pozitionare a Romaniei pe ruta petrolului caspic. Din acest punct de vedere, Romania si energetica sa vor avea de castigat. Nu putem spune acelasi lucru si despre visul presedinetelui privind independenta energetica a Romaniei”, a comentat pentru NewsIn Codrut Seres vanzarea a 75% din Rompetrol. Fostul ministru conservator al economiei si-a exprimat regretul ca incet-incet marile companii romanesti, “in baza presiunilor politice”, isi schimba proprietarul.

Codrut Seres crede ca tranzactia in cauza va avea efecte pozitive asupra companiei, pentru ca Rompetrol nu va mai fi dependenta de aprovizionarea cu titei. Seres a estimat ca, pe termen mediu si lung, rezultatele companiei vor creste si societatea se va dezvolta o data cu achizitia de distributii in zona.

Sursa: ROL.ro

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente