Colectarea gunoaielor in judetul Vaslui

0
533
Colectarea gunoaielor in judetul Vaslui
Colectarea gunoaielor in judetul Vaslui

Iarna lunga nu a permis primarilor din comunele judetului sa se ocupe de salubritate. Acesta este cea mai frecventa scuza folosita de primari cand dau ochii cu comisarii Garzii de Mediu. Pana acum, acestia, alaturi de reprezentantii Institutiei Prefectului si ai Apelor Romane, au vizitat 20 de unitati administrativ-teritoriale din judet. Majoritatea primariilor s-au ales cu avertismente. Au fost insa si doua exceptii. Edilii din Rafaila si Bogdana au fost sanctionati cu amenzi in valoare de 5.000 de lei.

“Noi avem un control privind starea de salubritate a comunelor din judet, pe care il vom finaliza pe 30 aprilie. Va dati seama ca nu sunt tocmai cum ar trebui lucrurile. Gunoaie la tot pasul si depozite neautorizate. Poate unii cetateni ca sa-i faca «un bine» primarului deverseaza deseuri chiar si in albiile raurilor. Scuzele primarilor sunt aceleasi: a fost iarna lunga, zapada s-a topit greu si nu au apucat sa faca mai deloc curatenie. Cei mai multi si-au luat angajamentul ca in scurt timp vor remedia situatia” , ne-a spus Adrian Jecu, prim-comisar al Garzii de Mediu Vaslui.
De asemenea, in perioada urmatoare primarii vor trebui sa trimita notificari referitoare al modul in care s-au implicat si au aranjat locuri de agrement, asa cum prevede legea picnicului.
“Pe 30 aprilie, avem intalnire cu primarii, sa vedem in ce masura au reusit acestia sa rezolve cu spatiile de agrement.
Acolo unde nu se pot face investitii, se va lua, foarte probabil, decizia de a pune afise prin care sa se informeze populatia ca este interzis sa faca gratare”, ne-a mai spus Jecu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.