Colegiul Tehnic „C.D. Nenitescu” Baia Mare militeaza pentru o educatie eco

Colegiul Tehnic „C.D. Nenitescu” din Baia Mare a demarat o campanie „verde”, cu un indemn pe masura. Cadre didactice si elevii unitatii de invatamant au initiat o serie de activitati ecologice, toate sub egida „Gandeste ECOlogic”. Acestea fac parte din proiectul „Educatia ecologica, investitie sigura pentru viitor!” finantat in cea mare parte de Agentia Fondului pentru Mediu. Activitatile viitoare din cadrul programului cuprind training-uri, concursuri, expozitii, organizarea unei tabere la Izvoare si a unui simpozion national, dar si realizarea unei reviste eco.

In perioada 1 mai 2010-31 aprilie 2011, la Colegiul Tehnic „C.D. Nenitescu” din Baia Mare se desfasoara proiectul „Educatia ecologica, investitie sigura pentru viitor”, cu implicarea unui numar mare de elevi, cadre didactice ale colegiului, dar si cele ale institutiilor partenere.

Militand pentru o educatie prin care sa constientizeze importanta protejarii mediului inconjurator, participantii la proiect au organizat pana acum un curs de formare a profesorilor, in care acestia au fost informati despre cum sa initieze activitati cu caracter ecologic.

Elevii au contribuit si ei, prin realizarea de postere, afise si desene. Cele mai bune lucrari au fost selectate si folosite ca materiale publicitare in cadrul proiectului.

In prima etapa s-a organizat o tabara la Izvoare, unde s-au desfasurat actiuni de ecologizare a zonei, s-au facut studii de biodiversitate si de calitate a solurilor si apelor.

Ulterior s-a desfasurat si o actiune intitulata „Eu am salvat un copac!”, in vederea igienizarii copacilor si observarii starii de sanatate a padurilor.

Promotorii educatiei eco sunt de abia la jumatatea proiectului. Acestia isi vor continua misiunea cu training-uri pentru elevi si cadre didactice din cele 10 institutii de invatamant partenere, expozitii si concursuri de eseuri si poezii in cadrul unui simpozion national cu titlul „Prioritati si perspective pentru un mediu durabil”.

Pentru ca urmeaza Sarbatoarea Castanelor in Baia Mare, organizatorii si-au propus sa le impartaseasca locuitorilor municipiului informatii despre beneficiile colectarii selective a deseurilor. In acest sens, in centrul orasului, vor avea loc mai multe actiuni.

Transformarea Baii Mari intr-un „oras verde” va continua si dupa acest eveniment. In luniile urmatoare, elevii, in colaborare cu Serviciul de Ambient Public Urban, vor ecologiza anumite zone din oras si vor planta puieti si flori.

Toate evenimentele derulate si rezultatele obtinute urmeaza sa fie prezentate in revista ce poarta numele proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *