Coltul verde din curtea scolii

  0
  417
  Elevii gorjeni, premianți la Olimpiada de „Protecția Mediului”
  Coltul verde din curtea scolii

  RESITA – De asta vor beneficia elevii unei scoli resitene, dupa ce proiectul implementat de conducerea unitatii a fost aprobat.
  Aproximativ 9.000 de lei va primi Scoala Nr. 7 din Resita pentru modernizarea si transformarea actualului parc – scolar intr-o „clasa verde“, necesara activitatilor extrascolare ale elevilor.

  Desi momentan pe locul in care urmeaza a fi amenajata „clasa verde“ nu gasim decat cativa pomisori plantati recent de elevi, spatiul va fi dotat cu mobilier, bancute si scaunele din butuci. Bineinteles, din acest cadru natural nu vor lipsi jardinierele cu flori, de care se vor ocupa parintii si elevii.
  Proiectul va fi finalizat in ultima zi a lunii mai, dar pana atunci conducerea unitatii de invatamant si-a propus sa organizeze o serie de activitati educative in cadrul proiectului „Scoala verde“.

  Astfel, in perioada urmatoare va avea loc concursul de desene „Clasa Eco“, urmat de alte activitati dedicate Zilei Internationale a Pasarilor si Arborilor, din 10 mai, si Zilei Europene a Parcurilor, din 24 mai. De asemenea, elevii vor pregati spatiul unde va fi amenajat parculetul, vor planta flori si pomi, vor inscriptiona tablite cu mesaje ecologice, si vor construi casute pentru pasarele. In demersul lor, elevii vor fi sprijiniti de membrii Asociatiei Invatatorilor Caras-Severineni si de reprezentantii Primariei Resita, cele doua institutii partenere ale Scolii Nr. 7 in cadrul proiectului.
  „Proiectul urmareste formarea constiintei ecologice a elevilor, parintilor, dar si a comunitatii locale, constientizarea importantei pastrarii unui mediu curat, si responsabilizarea copiilor fata de mediul inconjurator“, ne-a declarat Cristina Ardeleanu, membru in echipa de proiect. Amenajarea acestui parc scolar nu ar fi fost posibila fara sprijinul financiar al Fundatiei pentru Parteneriat si Mol Romania.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.