Hunedorenii, mintiti in legatura cu groapa de gunoi

Hunedorenii, mintiti in legatura cu groapa de gunoi

Astazi, la Ministerul Mediului, la Autoritatea de Management a Programului Operational Sectorial (POS), are loc o noua sedinta pentru identificarea locatiei, in vederea constructiei deponeului ecologic in judetul Hunedoara. Povestea gasirii unui amplasament pentru aceasta investitie pare sa nu se mai termine. Termenul pe care autoritatile judetene il aveau ca sa rezolve problema a trecut, insa, de multa vreme, dar nimeni nu spune adevarul.
Documentele cu Bosorod nu s-au retras de la Mediu

De fapt, nimic nu se va rezolva pana la alegerile din 10 iunie, ca sa nu se supere cetatenii comunei Bosorod si cei ai Calanului, ca se va realiza o groapa ecologica de gunoi pe teritoriul lor. Se stie ca exista pe rol un proces intre mai multi hunedoreni din acea zona si Consiliul Judetean (CJ), oamenii fiind extrem de nemultumiti ca in zona lor, conducerea CJ vrea sa puna in practica o asemenea investitie. Nici dezbaterile publice, care au fost organizate la Bosorod si Calan nu au reusit sa impiedice autoritatile judetene sa renunte la aceasta idee si sa mute locatia pentru deponeul ecologic. Mai mult, Mircea Molot le-a promis celor din Bosorod si Calan ca investitia nu se va realiza acolo, insa documentele nu au fost retrase de la Agentia pentru Protectia Mediului (APM), dovada ca nu se doreste sa se renunte la locatia respectiva. „De la noi, nu s-au retras documentele de mediu, pentru obtinerea avizelor necesare constructiei deponeului la Bosorod”, a declarat Georgeta Barabas, directorul APM Hunedoara.

Ce spune Banca Europeana de Investitii

Mai mult, la intrunirea de pe 3 aprilie, de la Consiliul Judetean, in legatura cu aceasta investitie, si la care au participat si reprezentanti ai Bancii Europene de Investitii, (n.r. -institutie prin care se deruleaza toate investitiile POS), acestia au atras atentia conducerii CJ, ca indicatorii tehnico-economici dupa care BEI face evaluarea investitiei include si distanta fata de anumite obiective de interes public. Iar o distanta de peste 100 de kilometri este considerata de catre cei de la BEI nefezabila. In aceste conditii, in care de la Uricani si pana la Lapugiu de Jos, unde se spune ca se vrea mutarea amplasamentului deponeului, sunt aproape 200 de kilometri. Ca atare, ar fi bine ca hunedorenii sa nu mai fie mintiti si dusi cu zaharelul, ci sa li se spuna clar ce anume li se pregateste in legatura cu proiectul gropii ecologice de gunoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *