Combinatul ArcelorMittal, amendat din nou de Mediu

  0
  439
  Incendiu de proportii in Parcul Natural Balta Mica a Brailei
  Aproximativ doua hectare de vegetatie au ars in zona Malina Sud

  Conducerea societatii va fi sanctionata pentru ca a tratat cu nepasare un incendiu de vegetatie izbucnit in zona lacului Malina Sud.

  ArcelorMittal Galati este buna de plata de 50.000 de lei, din cauza unui incendiu de vegetatie izbucnit in zona lacului Malina Sud, incendiu care a distrus aproximativ doua hectare de vegetatie. Conducerea combinatului nu a anuntat nicio autoritate competenta cu privire la producerea acestui incident. Incendiul a fost descoperit intamplator de catre comisarii Garzii de Mediu din Galati.

  Potrivit acestora, vreme de cateva ore bune, focul a mistuit vegetatia fara ca nimeni sa ia vreo masura.

  „ArcelorMittal ar fi trebuit sa anunte autoritatile, inclusiv pe noi. Nu s-a intamplat acest lucru. Nimeni nu a spus nimic. Am descoperit singuri ce se intampla acolo. In acel moment, ne aflam intr-un control planificat in combinat. Au anuntat incendiul abia dupa ce <>”, a declarat comisarul Ion Avram, purtatorul de cuvant al Garzii de Mediu Galati.

  Vespasian Popescu, directorul Directiei de Mediu din cadrul combinatului siderurgic galatean ne-a declarat ca nu stie nimic despre acest incident si, cu atat mai putin, despre amenda care urmeaza sa fie aplicata firmei.

  Ultima oara Garda de Mediu a amendat combinatul anul trecut, cu suma de 100.000 de lei, pentru nerealizarea masurilor din Programul de conformare din Autorizatia Integrata de Mediu.

  Combinatul siderurgic va fi amendat conform OUG 195/2005 in baza articolului care stabileste ca protectia mediului constituie obligatie a tuturor persoanelor fizice si juridice, care trebuie sa informeze autoritatile competente, in caz de eliminari accidentale de poluanti in mediu sau de accident major.

  „Compania noastra nu a fost notificata privind aceasta amenda insa vom investiga intern incidentul evocat”, ne-a declarat Dorian Dumitrescu, purtatorul de cuvant al ArcelorMittal Galati.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.