Gorj: O noua poluare cu cenusa s-a produs la Rovinari

  0
  504
  Gorj: O noua poluare cu cenusa s-a produs la Rovinari
  Gorj: O noua poluare cu cenusa s-a produs la Rovinari

  O noua poluare cu cenusa si zgura provenind de la depozitul Complexului Energetic (CE) Rovinari a afectat, ieri, orasul Rovinari (judetul Gorj), circulatia pe DN 67 Targu Jiu – Filiasi desfasurandu-se cu dificultate din cauza norului de praf.

  Comisarii Garzii de Mediu Gorj vor incepe o noua ancheta, unitatea energetica riscand sa mai primeasca o amenda. Asta dupa ce, la mijlocul lunii trecute, CE Rovinari a fost amendat cu 50.000 de lei de comisarii Garzii de Mediu care au stabilit ca reprezentantii complexului energetic sunt responsabili de poluarea cu cenusa a orasului Rovinari si a zonelor invecinate, deoarece nu au respectat conditiile de mediu impuse.

  Ca si luna trecuta, si de aceasta data poluarea cu zgura si cenusa a fost generata de conditiile meteo nefavorabile – vant foarte puternic.
  Depozitul de unde a fost spulberata cenusa – Cican Beterega – se intinde pe o suprafata de aproximativ 300 de hectare si urmeaza sa fie inchis, tehnologia de depozitare a zgurii si cenusii din hidro-amestec fiind inlocuita cu sistemul fluid dens.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.