Combinatul Azomures, amendat cu 50.000 de lei pentru poluare cu amoniac

Combinatul Azomures, amendat cu 50.000 de lei pentru poluare cu amoniac

Reprezentantii Garzii de Mediu Mures au amendat Combinatul de ingrasaminte chimice Azomures cu 50 000 de lei dupa ce probele au evidentiat, in perioada august-septembrie, depasirea frecventa a concentratiei maxime admise de amoniac in aerul inconjurator.

Potrivit autoritatilor,in mai putin de o luna ( intre 25 august si 23 septembrie) combinatul Azomures a inregistrat 45 de depasiri ale concentratiei maxime admise de amoniac in aerul inconjurator la probele de 30 de minute si opt depasiri ale concentratiei maxime admise de amoniac la probe de 24 de ore. Principala cauza pentru aceste depasiri, spun reprezentantii autoritatii de mediu, ar fi pornirile si opririle dese ale instalatiilor, ca urmare a inchiderii combinatului in luna august pentru efectuarea unor investitii de retehnologizare.

Purtatorul de cuvant al Azomures, Ovidiu Maior, a precizat ca noul actionar a semnat recent un contract de proiectare a noilor fabrici de producere a amoniacului, care, incepand din primavara anului viitor, vor asigura incadrarea in planul de modernizare prevazut de Autorizatia Integrata de Mediu.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente