Comisarii de mediu au dat amenzi mari

0
278

Reprezentantii Garzii Nationale de Mediu si ai Comisariatului Judetean Maramures au efectuat de la inceputul acestui an 297 de actiuni de control. Aceasta cifra reprezinta aproape jumatate din planul de inspectie aprobat pentru anul in curs. Valoarea totala a amenzilor a depasit suma de 1,6 milioane de lei.

Din totalul raziilor efectuate, 206 au fost neanuntate, acestea derulandu-se dupa strategia proprie a comisariatului judetean de mediu. Numai la inceputul lunii trecute, pentru a preveni depozitarea gunoaielor pe spatiile verzi, echipele de control conduse de comisarul-sef al Garzii de Mediu Maramures, Claudia Simion, au inspectat inopinat 13 zone de agrement din acest judet.

In zona Nistru, unde au fost identificate deseuri care nu fusesera ridicate, societatea comerciala in culpa a fost amendata pe loc. Amenzile contraventionale pe care Garda de Mediu Mures le-a dat, de la inceputul acestui an, atat persoanelor fizice, cat si juridice, se ridica la peste 1.600.000 lei.

Deseurile, vizate de controale

Dintre actiunile de control efectuate de comisari, 91 s-au desfasurat la obiective cu impact major asupra mediului, iar 47 de inspectii au fost facute pentru a solutiona sesizarile primite de Comisariatul Judetean Maramures. Depozitele de deseuri menajere controlate de comisarii de mediu maramureseni au vizat, in principal, respectarea prevederilor legale privind gestionarea deseurilor.

Au fost controlate si depozitele de deseuri municipale si orasenesti de pe raza judetului Maramures, a caror activitate urma sa fie suspendata. Totodata, prin aceste controale s-a urmarit reducerea cantitatii de deseuri biodegradabile, depozitate pe rampele urbane din judet.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.