Comisarii de mediu incaseaza doar 4 din 10 amenzi

  0
  315
  Comisarii arădeni de la Garda de Mediu nu vor avea liber în minivacanţa de 1 Mai
  Comisarii de mediu incaseaza doar 4 din 10 amenzi

  Comisariatul Regional al Garzii de Mediu Suceava a inaintat organelor competente 12 sesizari penale privind infractiuni la legislatia de mediu
  Lucratorii Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu Suceava au avut, in intervalul ianuarie-aprilie 2011, 450 actiuni de inspectie si control, in urma acestora fiind aplicate 37 de amenzi in valoare de 272.000 de lei, informeaza comisarul-sef regional, Diana Mihaela Gasparel.

  „Din numarul amenzilor contraventionale aplicate de comisarii din cadrul Comisariatului Judetean Suceava, una a fost contestata, adica 2% din total. Contravaloarea a 15 amenzi a fost achitata, procentul sanctiunilor incasate fiind de 41%”, releva Diana Mihaela Gasparel, precizand ca amenda cea mai mare, de 50.000 lei, a avut ca obiect nerealizarea in totalitate si la termen a masurilor dispuse printr-un act de control anterior.

  Pe de alta parte, in primele patru luni ale anului 2011, Comisariatului Regional Suceava al Garzii Nationale de Mediu, prin comisariatele judetene Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui au desfasurat 3063 de verificari, valoarea celor 138 amenzi insumand 1,6 milioane de lei. In aprilie, comisarii regionali au aplicat o sanctiune contraventionala de 80.000 lei, procesul-verbal fiind intocmit pentru depozitarea neconforma a produselor chimice periculoase de protectie a plantelor, produse periculoase, si nepunerea la dispozitie a documentelor relevante solicitate. „Amenda a fost aplicata de comisarii din cadrul Comisariatului Judetean Botosani, in acelasi caz fiind intocmita si sesizare penala”, arata Diana Mihaela Gasparel.

  In trimestrul intai al anului 2011, 18 dintre sanctiunile lucratorilor regionali de mediu au ajuns pe rolul instantelor de judecata, ceea ce reprezinta 13% din total. In acelasi interval, Comisariatul Regional al Garzii de Mediu Suceava a inaintat organelor competente 12 sesizari penale.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.