Comisarii regionali de mediu vor sa se „intareasca si specializeze” pentru situatii de urgenta

Comisarii regionali de mediu vor sa se „intareasca si specializeze” pentru situatii de urgenta

Ei au depus un proiect comun pentru reducerea poluarii in regiunea transfrontaliera Romania – Republica Moldova, insa aplicatia le-a fost respinsa de Autoritatea de management

Comisariatul Regional al Garzii de Mediu Suceava a initiat demersuri in vederea atragerii de fonduri europene nerambursabile, anunta seful institutiei, Diana Mihaela Gasparel.

Comisarul-sef regional de mediu spune ca demersul vizeaza intarirea capacitatii institutionale in situatii de urgenta, prin dotarea si specializarea comisarilor din judetele eligibile, respectiv din Suceava, Botosani, Iasi si Vaslui.

Proiectul a fost propus spre finantare in cadrul Programului Operational Comun Romania-Ucraina-Republica Moldova, Axa 2-„Mediu si situatii de urgenta”, valoarea totala a acestuia fiind de aproximativ 2 milioane euro.

Ea precizeaza ca scopul principal al proiectului este acela al eforturilor comune pentru reducerea poluarii in regiunea transfrontaliera Romania-Republica Moldova. Demersurile intreprinse reprezinta o premiera in activitatea Comisariatului Regional Suceava, deoarece institutia poate fi eligibila pe segment foarte ingust de fonduri europene. „Proiectul este o provocare pentru toti cei implicati, iar initiativa Comisariatului Regional Suceava a fost preluata ulterior si de Comisariatul Regional Galati care, la randul sau, a inaintat o aplicatie in domeniul conservarii bio-diversitatii, in cadrul aceluiasi program de finantare. Desi prin raspunsul Autoritatii de management a programului cele doua aplicatii au fost respinse, Comisariatul Regional Suceava considera ca acest demers reprezinta un pas important in dezvoltarea institutiei, prin incercarea de a asigura dotarea necesara pentru suportul activitatii, utilizand alte surse financiare nerambursabile decat cele de la bugetul de stat” a mai declarat Diana Mihaela Gasparel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *