Comisia Europeana vrea revizuirea politicilor UE in domeniul consumului in domeniul consumului si productiei durabile

Comisia Europeana vrea revizuirea politicilor UE in domeniul consumului in domeniul consumului si productiei durabile

Conform datelor publicate de Comisia Europeana, pana in 2050 populatia lumii va ajunge la 9 miliarde, iar cererea de alimente, furaje si fibre la nivel mondial se preconizeaza ca va creste cu 70 de procente.

Pornind de la aceste date, Comisia vrea sa revizuiasca politicile UE in domeniul consumului si productiei.

A lansat in acest sens o consultare publica ce va ramane deschisa pana la data de 3 aprilie 2012.

Comisia a lansat o ampla consultare publica cu privire la masurile adoptate in patru sectoare importante. In urmatoarele 9 saptamani se vor solicita opinii referitoare la diferitele optiuni privind o viitoare politica mai ambitioasa in domeniul SCP. Aceasta consultare online face parte dintr-un proces mai larg de reflectie care va sta la baza unor initiative strategice programate pentru adoptare inainte de sfarsitul anului 2012.

“Consultarea publica invita toate partile interesate sa isi exprime opiniile cu privire la cele mai bune modalitati de ameliorare a politicilor UE in domeniul consumului si productiei durabile in patru sectoare, cu scopul de a furniza un feedback orientat cu privire la politicile in domeniul proiectarii produselor, reciclarii si gestionarii deseurilor etc., achizitiile publice ecologice, masurile vizand ameliorarea performantei de mediu a produselor si masurile vizand ameliorarea performantei de mediu a organizatiilor”, se arata in comunicatul institutiei. Mai multe detalii pe http://ec.europa.eu/romania/index_ro.htm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *