In judetul Alba au fost inregistrati 77 de operatori in agricultura ecologica

In judetul Alba au fost inregistrati 77 de operatori in agricultura ecologica

In judetul Alba au fost inregistrati 77 de operatori in agricultura ecologica, din care 67 de producatori agricoli si anume 49 de apicultori, 7 crescatori de animale, un viticultor, 4 crescatori de melci si 6 operatori in flora spontana si fructe de padure. Declaratia a fost facuta de Corneliu Georgescu, directorul Directiei pentru Agricultura Judeteana Alba, pe baza raportului de activitate pe anul 2011 al DAJ Alba.

De altfel, pe linia promovarii produselor ecologice si cresterea gradului de valorificare al acestora, DAJ Alba a sprijinit producatorii in agricultura ecologica pentru depunerea cererilor pentru subventia acordata operatorilor in conversie, conform HG nr.759/2010. De asemenea, Directia pentru Agricultura Judeteana a promovat produsele traditionale, prin participarea producatorilor atestati la targurile de produse traditionale desfasurate in incinta Alba Mall: “Oktoberfest”, “Targ de Produse Traditionale si Obiceiuri de Craciun”. Totodata, la Alba Iulia, in apropierea Pietei Cetate, s-a deschis magazinul “La Bacanie” al Asociatiei Producatorilor de Produse Traditionale “Alba – Transilvania”, iar membrii asociatiei au participat la seminarul cu tema “Promovarea produselor traditionale prin branduri transilvane”, organizat de MADR si DAJ Sibiu.
DAJ Alba s-a implicat si in promovarea produselor traditionale prin participarea producatorilor atestati la targurile de produse traditionale “Gustos de Alba”, “Agraria” Cluj, Dumbrava Sibiului, Zlatna, “Apulum Agraria” si la piata volanta saptamanala din Alba Iulia. (R.G.)

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente