Demonstratie de reciclare a PET-urilor la Gradinita “Draga mea” din Satu Mare

Demonstratie de reciclare a PET-urilor la Gradinita “Draga mea” din Satu Mare

Actiunea este parte a Proiectului educational Eco-Scoala

Prescolarii Gradinitei cu Program Prelungit “Draga mea” din Satu Mare invata zi de zi alaturi de educatoarele lor sa aiba grija de mediul inconjurator, sa ocroteasca natura prin gesturi, prin efort sustinut.

Tot ceea ce aud ei la gradinita pun mai apoi in practica si acasa, fiind mesageri ai lucrurilor bune.
In prima zi a lunii februarie, prescolarii au avut ocazia sa vada cu ochii lor cum functioneaza un aparat numit “Tepet”, aparat folosit la demonstratia de reciclare a flacoanelor.

Prescolarii se pregatesc zilnic pentru a ocroti natura

Demonstratia de miercuri a fost intitulata sugestiv “Colectam si reciclam PET-uri”, fiind parte a Programului educational Eco-Scoala. Cei mici au muncit miercuri cot la cot cu parintii lor pentru a aduna flacoanele necesare demonstratiei. Copiii din grupele mari si colegii lor din grupa pregatitoare s-au pus pe treaba indrumati de educatoarele Mariana Andor, Mariana Farcau, Doina Lung, Monica Borbely, Dana Suceveanu, Margareta Veres si Maria Belbe.

Potrivit directoarei institutiei de invatamant, Delia Cavasi, “cei mici sunt pe zi ce trece tot mai constienti de importanta activitatilor ecologice. Copiii invata foarte repede lucrurile noi si reusesc sa le transmita membrilor comunitatii. Tocmai din acest motiv, la Gradinita Draga mea se pune accept pe educatia ecologica”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *