Compania MAL sustine ca Guvernul i-a atribuit prematur vina pentru accidentul ecologic din Ungaria

  0
  528

  Compania ungara MAL, aflata la originea accidentului ecologic produs in estul Ungariei luna trecuta, considera ca Guvernul i-a atribuit vina inainte de concluziile expertilor si ale justitiei, informeaza Mediafax.

  Un decret guvernamental publicat vineri in Jurnalul oficial prevede ca impotriva companiei MAL, considerata a fi la originea accidentului, va fi initiata o procedura pentru solicitarea de compensatii.

  Reprezentantul legal

  al companiei MAL a declarat ca este socant si un fapt fara precedent ca Guvernul sa decida cine este responsabil de accident. Potrivit lui Gyorgy Ruttner, este inacceptabil ca o astfel de decizie sa fie luata inainte de prezentarea concluziilor expertilor.

  Pe 22 octombrie, MAL s-a oferit sa achite compensatii de cateva milioane de forinti familiilor care au pierdut apropiati in urma valului de noroi toxic care a afectat trei localitati la inceputul lunii octombrie.

  Gyorgy Bakondi, comisarul guvernamental insarcinat cu supravegherea MAL, a declarat ulterior ca nu va permite companiei sa incheie acorduri pentru oferirea de compensatii in afara sistemului judiciar.

  Reprezentantul MAL a declarat ca inca nu au fost oferite compensatiile pentru a nu contrazice decizia lui Bakondi.

  La 4 octombrie, un rezervor fisurat al unei uzine de bauxita din Ajka, la 160 de kilometri vest de Budapesta, a cedat si 700.000 de metri cubi de noroi rosu toxic s-au deversat in satele invecinate, provocand o catastrofa ecologica.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.