Pericol intr-o gara din Timis din cauza unui vagon plin cu acid clorhidric ce s-a fisurat UPDATE

  0
  494

  Lichidul extrem de toxic se scurge in pamant. Echipaje de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si de la Garda de Mediu au intervenit la gara din Jebel pentru a preveni un  dezastru. Politistii au evacut gara si se gandesc sa evacueze si locuitorii care au casele in zona.

  UPDATE ORA 11.15

  Jandarmii au izolat drumurile de acces spre gara din Jebel. Pompierii incearca sa dilueze substanta care se scurge din vagon, udand supapa din care se scurge acidul. Autoritatile asteapta o echipa de interventie de la Ramnicu Valcea, care sa opreasca scurgerea. Reprezentantii Garzii de Mediu spun ca nu vor da amenzi pentru acest incident.

  Cu toate ca politistii si pompierii i-au avertizat pe oamenii care locuiesc in zona ca este pentru binele lor sa ramane in case, locuitorii au preferat sa urmareasca evolutia evenimentului chiar de langa calea ferata. Oamenii spun ca nu se tem de acid clorhidric pentru ca, inainte de Revolutie, ei foloseau acea substanta pentru a-si spala hainele. In plus, spun oamenii, era un fenomen local vanzarea sustantei in oras pe post de detergent.


  Vagonul plin cu acid clorhidric apartine unei firme care a venit de la Ramnicu Sarat si urma sa ajunga in Serbia. Angajatii garii au sesIzat ca acesta este fisurat si ca substanta curge in pamant. Ei au anuntat Politia Feroviara, care a apelat la ajutorul pompierilor la ora 08.00. Un echipaj de pompieri a fost trimis la locul accidentului. „Vagonul a fost tras pe o linie moarta, la 500 de metri de gara, iar specialistii sunt asteptati ca sa inchida supapa prin care curge acidul clarhidric”, a declarat Andrei Emil, purtatorul de cuvant al Politiei Timis.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.