Companiile aeriene, bune de plata din cauza poluarii aeroporturilor europene

  0
  480

  4.000 de companii aeriene din intreaga lume ar putea plati Uniunii Europene un miliard de euro din 2012 pentru poluarea aeroporturilor din statele membre. UE a publicat lista acestor companii care au la dispozitie trei ani pentru a-si reduce emisiile de dioxid de carbon.avion

  Statisticile arata ca emisiile poluante ale avioanelor reprezinta in prezent 3% din totalul emisiilor europene. UE a luat astfel decizia de a implica operatorii de zboruri in lupta impotriva schimbarilor climatice. Tarile membre ale Organizatiei Internationale a Aviatiei Civile si companiile din cadrul Asociatiei Internationale a Transportului Aerian si-au manifestat dezacordul fata de initiativa Uniunii.

  Cu toate acestea, legea a fost adoptata unilateral la inceputul acestui an. De la 1 ianuarie 2012, toate companiile aeriene care opereaza in UE, fie ele europene sau nu, vor trebui sa-si reduca emisiile de gaze la 97% din nivelul anual de referinta. In plus, companiile vor trebui sa plateasca pentru permisul de poluare, masura inclusa in pachetul legislativ de lupta impotriva incalzirii globale al Comisiei Europene.

  Un regulament publicat sambata in Jurnalul Oficial al Uniunii stabileste lista companiilor vizate de aceasta lege, care ar putea plati un miliard de euro, potrivit unor experti. Anuntarea plafoanelor de emisii de carbon a fost amanata pana in toamna.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.