Mediul vrincean, curat

0
344
Salvati Muntele – „Ultima Resursa” a Romaniei a ajuns in Muntii Vrancei
Salvati Muntele – „Ultima Resursa” a Romaniei a ajuns in Muntii Vrancei

Starea mediului in Vrancea pe primul semestru este una pozitiva. Valoarea maxim admisa de 17 grame/metru patrat/luna de pulberi sedimentabile nu a fost depasita in nici un punct de control din cele sase din judet, in perioada ianuarie-iunie. vrancea

La punctul APM Vrancea, valoarea maxima de 16,9 g/m2/luna a fost inregistrata in luna mai in timp ce minima de 14,3 s-a inregistrat in luna martie. Limita de 17 g/m2/luna a fost inregistrata in ianua-rie la Maicanesti dar nu a fost depasita.

In ceea ce priveste pulberile in suspensie concentratia maxim admisa de 50 µg/m3 a fost depasita in ianuarie cu 3,12 procente. In rest, concentratiile medii lunare nu au depasit valoarea maxima in nici o luna iar in luna mai s-au inregistrat doar 26,60 µg/m3 . Ploile cu caracter acid nu au fost inregistrate deloc in primele sase luni ale anului.

Zgomotul urban a fost depasit doar pe Bulevardul Bucuresti cu 1-2 decibeli peste cei 70 admisi, februarie fiind luna cea mai zgomotoasa in timp ce martie a fost cea mai linistita.

In ce priveste deseurile, cele mai multe au fost cele de lemnoase mai exact 5.555 de tone. Astfel, 1.406 tone de rumegus au fost gestionate pina la sfirsitul lunii mai, in timp ce mai bine de 337 de tone au rezultat din colectarea de acumulatori auto. Peste 264 de tone de sticla reprezinta stocul la sfirsitul lunii mai.

De asemenea, in primul semestru nu au avut loc poluari accidentale pe raza judetului.

Sursa: Monitorul de Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.