Companiile se amesteca in procesul de legiferare a OMG

Greenpeace scoate la iveala interventia companiilor multinationale in procesul de legiferare a organismelor modificate genetic, in Filipine, se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Organizatia international sustine ca majoritatea personajelor cheie care participa la procesul de aprobare a OMG-urilor in Filipine fac parte din grupuri de lobby pro-OMG initiate de companii multinationale care activeaza in domeniul OMG sau au fost implicate in proiecte de cercetare sau activitati de promovare a OMG-urilor sponsorizate de producatori din acest sector.

“Intreg sistemul de legiferare a OMG-urilor din tara noastra este obscene. Organismele de reglementare sunt in pat cu corporatiile aplicante. Cum poate fi acest proces credibil?”, se intreaba Daniel Ocampo, reprezentantul Greenpeace.

In ultimii ani, Greenpeace a observant cu ingrijorare cum nicio comisie de reglementare nu a respins niciun proiect din partea companiilor producatoare, desi au existat multe intrebari legate de siguranta culturilor OMG, iar alte state le-au respins.

“Departamentul de Agricultura este un esec, atat timp cat, in loc sa urmareasca interesul populatiei si sa protejeze sanatatea oamenilor si mediul, urmaresc interesul companiilor din domeniul OMG. Acest proces nu este altceva decat o conspiratie a unui grup restrains de oameni de stiinta si birocrati care favorizeaza intrarea pe piata a companiilor din domeniul agricol cu tehnologii, produce si culture modificate genetic”, a mai spus Ocampo.

Sursa: Green Report

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,150FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente