Concurs de biciclete ”Mai ieftin, mai curat, mai sanatos”, la Rau de Mori

  0
  727
  Concurs de biciclete ”Mai ieftin, mai curat, mai s?n?tos”, la Râu de Mori
  Concurs de biciclete ”Mai ieftin, mai curat, mai sanatos”, la Rau de Mori
  Concurs de biciclete ”Mai ieftin, mai curat, mai sanatos”, la Rau de Mori

  Intrecerea se desfasoara pe 1 octombrie si la actiune vor participa sute de persoane, copii si adulti

  Miercuri, intre orele 10 si 12, in comuna Rau de Mori se organizeaza concursul ”Mai ieftin, mai curat, mai sanatos”, organizatorii evenimentului fiind cei de la Asociatia Rangerilor din Romania (ARR), in parteneriat cu Administratia Parcului National Retezat (APNR) si Scoala Gimnaziala din localitate.

  La concurs participa, ca indrumatori, sustinatori sau concurenti, aproximativ de 250 de persoane, acestea fiind elevi si cadrele didactice de la Scoala Rau de Mori, Politia si Jandarmeria montana din comuna, rangeri de la Administratia Parcului National Retezat si parinti. Prin acest concurs, organizatorii considera ca pot contribui la cresterea sau la diminuarea efectelor schimbarilor climatice care ne afecteaza pe toti. Mergand pe jos sau cu bicicleta, poluam mai putin, cheltuim mai putini bani, ne mentinem mai sanatosi. Ineditul acestui concurs nu este dat de faptul ca elevii vor concura pe biciclete, trotinete, triciclete, ci criteriile dupa care se vor alege premiantii. Viteza de deplasare nu va fi unul dintre criterii, deoarece nu se vrea ca elevii sa fie invatati sa faca lucrurile in graba. Toti stim ca pe sosea graba e periculoasa, iar organizatorii doresc sa-i invete pe copii ca e mai placut si distractiv sa mergi cu bicicleta, ca e important sa fie atenti la ce-i inconjoara, sa fie altruisti, sa dea ajutor celor aflati in dificultate.

  Toti participantii sunt castigatori

  Toti concurentii vor primi diplome si premii, iar elevii care vin sa-si sustina colegii pot participa la o tombola ad-hoc. Lucratori din cadrul Politiei ii vor invata pe elevi, prin metode interactive si neconventionale, regulile de circulatie pe drumurile publice. ”Stam prea mult inchisi in casa, in fata ecranelor de tot felul. Am uitat cum e sa te intalnesti fata in fata cu prietenii, sa schimbi impresii direct, nu folosind o tastatura rece si impersonala. Copiii nu se mai stiu juca, nu mai stiu sa mearga pe jos, asteapta microbuzul sa-i duca si sa-i aduca de la scoala, cand ar putea merge pe jos sau cu bicicleta cale de doar cativa kilometri”, a spus Mihai Gligan, presedintele ARR. Concursul este inclus in calendarul de activitati al proiectului „Convietuire durabila om-natura in Retezat Nord si comunitatile limitrofe”, iar Primaria comunei Rau de Mori sprijina aceasta actiune. “Ca de fiecare data, noi sprijim toate actiunile in care scoala din comuna este implicata. Bunaoara, de aceasta data noi ajutam la amenajarea traseului, care este unul bine pus la punct”, a declarat Niculita Mang, primarul comunei Rau de Mori.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.