Concurs: Energia orasului tau!

  0
  359

  stiinta aziEchipa Stiinta Azi, dupa o experienta de mai multe concursuri de eseuri de stiinta, lanseaza un nou concurs, numai ca nu de eseuri, ci de estimari realiste si chiar si o macheta despre energiile alternative ale viitorului din orasul echipei de liceeni. Sponsorii Energie-Verde.ro si SolTech.ro vor oferi premiile. Concursul se va derula de-a lungul intregului semestru II. Se va participa pe echipe. Juriul este format din profesori si studenti de la University of London. Mult succes si nu uitati: Afacerea viitorului este energia! (ba chiar si a prezentului, dar in viitor doar energiile alternative mai au o sansa). Concursul este coordonat de Andrei-Liviu Troaca Luchici, student la ingineri la Univerisity of London.

  Concursul „Energia orasului tau!

  Scoala romaneasca este deja recunoscuta peste hotare pentru teoreticienii pe care ii formeaza, inca de pe bancile scolii. Cu toate acestea, nu ne putem mandri cu aceleasi rezultate si in domenii mult mai practice, cum ar fi ingeneria. De ce? Pentru ca nu se face nici un demers pentru a-i stimuli pe liceeni sa gandeasca practic, sa invete sa aplice cunostiintele teoretice in practica.

  Din acest motiv, am dorit sa lansez un concurs de stiinte(fizica, matematica, informatica) aplicate pentru liceu cu premii CONSISTENTE. Concursul este lansat in colaborare cu profesori si student de la King”s College London. Acesta urmeaza sa se desfasoare pe toata durata semestrului al-2lea, incepand de la 15 februarie pana la 15 mai si se va desfasura in mai multe etape.

  Etapele concursului „Energia orasului tau!

  Etapa 1: 09 feb – 1 martie – inscrierea echipelor in concurs

  Etapa 2: 15 martie – Evaluarea preliminara – echipele participante vor trebui sa trimita un mic rezumat al proiectului ce urmeaza sa-l faca. Acest rezumat trebuie sa contina o prezentare generala a solutiei alese.

  Etapa 3: 15 aprilie – Evaluarea proiectului – Echipele trebuie sa trimita o copie a portofoliului. Chiar daca nu este complet!

  Etapa 4: 5 mai – Termenul limita pentru trimiterea portofoliilor si a filmarilor.

  Dupa incheierea concursului, castigatorii vor fi anuntati pe site in cel mai scurt timp posibil.

  Pentru mai detalii va rugam sa intrati pe www.stiintaazi.ro

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.