Concurs interscolar organizat de Comisariatul Regional de Mediu Suceava

Concurs interscolar organizat de Comisariatul Regional de Mediu Suceava

Elevii tuturor unitatilor scolare din judetul Suceava sunt invitati sa participe la concursul interscolar „Suntem responsabili pentru ceea ce vom deveni”, organizat de Comisariatul Regional Suceava al Garzii Nationale de Mediu, pentru a marca Ziua Mondiala a Mediului.

Concursul, care consta in identificarea de catre elevi a celei mai importante probleme de mediu cu care se confrunta comunitatea locala in care traiesc si gasirea celei mai bune metode de constientizare si implicare a membrilor comunitatii in diminuarea sau eliminarea acesteia, are ca termen maxim de depunere a lucrarilor data de 1 iunie 2012.

Unitatile scolare care doresc sa participe la acest concurs trebuie sa se inscrie pana la data de 11 mai, la adresa de mail [email protected] sau la fax 0230.550026, prin furnizarea datelor de contact atat ale unitatii de invatamant, cat si ale profesorului coordonator de proiect.
Lucrarile realizate trebuie depuse pana la 1 iunie la sediul Comisariatului Regional Suceava din municipiul Suceava, bulevardul Sofia Vicoveanca nr. 72, si sa contina minim modalitatea prin care a fost identificata problema si criteriul care a stat la baza stabilirii importantei ei, modalitatea de identificare a celei mai bune metode de constientizare si implicare a membrilor comunitatii, masuri propuse/adoptate pentru diminuarea sau eliminarea problemei de mediu identificate.

In data de 04 iunie, juriul constituit la nivelul Comisariatului Regional Suceava al Garzii Nationale de Mediu va evalua lucrarile inscrise in concurs urmand ca, in data de 5 iunie 2012, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, sa se desfasoare activitatea de premiere a lucrarilor declarate castigatoare.

Ziua Mondiala a Mediului a fost marcata prima data in anul 1972, cand Adunarea Generala a Natiunilor Unite a stabilit ca actiunile pentru protejarea mediului inconjurator trebuie incurajate.

Aceasta zi trage un semnal de alarma asupra problemelor de mediu existente pe plan local, national si regional. Astfel, pe 5 iunie, se reaminteste anual omenirii cat de grave pot deveni lucrurile daca nu se manifesta grija pentru patrimoniul natural.
In agenda evenimentelor Zilei Mondiale a Mediului sunt incluse activitati care contribuie la promovarea principiilor ecologice si dezvoltarii durabile a vietii in scopul asigurarii unui viitor prosper si sigur din punct de vedere ecologic.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente